04 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 04 octombrie 2019

Afaceri ilegale cu cereale, finalizate în arest

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2915 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
Afaceri ilegale cu cereale, finalizate în arest

Trei constănțeni au fost reținuți în urma a 9 percheziții efectuate la Constanța de către de polițiștii buzoieni, în colaborare cu cei din județul în care își desfășurau activitatea suspecții. Indivizii au fost reținuți după ce au pus la cale afaceri ilegale cu cereale, de pe urma cărora și-au umplut buzunarele cu cel puțin 250.000 de lei.

Descinderile efectuate joi au avut loc la sediile unor societăţi comerciale de pe raza judeţului Constanţa, la persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de înşelăciune în domeniul comercializării de produse cerealiere. Activitățile s-au desfășurat într-un dosar aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.
În fapt, poliţiştii buzoieni au demarat documentarea activităţii infracţionale a unui grup de şase persoane cu domiciliile pe raza judeţelor Constanţa şi Brăila, din cursul lunii august 2019, când trei dintre aceştia, prin folosirea unor calităţi şi identităţi false, au indus şi menţinut în eroare un agent economic din judeţul Buzău cu ocazia încheierii şi derulării unui contract privind livrarea unei cantităţi de peste 300 tone cereale, prejudiciul fiind de aproximativ 250.000 de lei.
În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor facturi, contracte, tichete de cântar, avize de însoţire a mărfii – contracte de creditare, bilete la ordin şi telefoane mobile.
La finalizarea acţiunii, în baza mandatelor de aducere emise, persoanele implicate au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău în vederea audierii, trei constănţeni cu vârste cuprinse între 32 şi 52 de ani fiind reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore.
Etichete: Afaceri |  arest |  cereale |  finalizate |  ilegale
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU