28 [IUN 14] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 28 iunie 2014

Afacere profitabilă din creşterea struţilor (VIDEO)

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
1 vot 2622 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro
Afacere profitabilă din creşterea struţilor

Pasăre originară din Africa şi Australia, struţul s-a adaptat perfect la condiţiile de climă din judeţul Buzău. La Gura Cîlnăului, mai exact, acolo unde un buzoian, Adrian Năstase, a pus în urmă cu 3 ani pe picioare o fermă de struţi. A riscat mult și a investit enorm, însă timpul scurs i-a demonstrat că dacă nu ai curaj să iei o decizie importantă, nu reuşeşti în viaţă.


Inginer mecanic de profesie, buzoianul a pornit afacerea de la zero, fără să aibă un plan de afaceri ori experienţă în creşterea animalelor. A citit însă foarte mult, a vizitat câteva ferme, apoi s-a hotărât să pornească afacerea, mai ales că struţii nu sunt întâlniţi pe toate drumurille la noi în ţară.

 

De ce e creşterea struţilor o afacere rentabilă?

 

Pentru că de la ei poate fi folosit totul: carne, ouă, pene, piele. Carnea este apreciată pentru că nu are colesterol. La fel şi ouăle, care au un conţinut bogat de fier şi minerale, şi foarte puţin colesterol. Pielea este folosită în marochinăria de lux, iar penele sunt căutate în lumea modei, dar și în industria electronică, pentru că au proprietăţi electrostatice.

 

De departe însă, cel mai profitabil e oul de struţ. În funcţie de mărime, o singură bucată costă între 60 şi 80 de lei. Profitul vine însă şi după ce e golit de conţinut: e căutat de meşterii populari, care încondeiază ouă de struţ în preajma Paştelui. Şi chiar dacă preţurile sunt pe măsura investiţiei, cererea pe piaţă este tot mai mare.

 

Adrian Năstase lucrează singur la fermă. Este o afacere de familie şi are grijă de aproximativ 50 de struţi, de toate mărimile, inclusiv pui abia ieşiti din ou. Îl ajută soţia, dar și fiica lor, Raluca, în vârstă de patru ani, care nu se teme să intre în ţarc şi să hrănescă puii de struţ. Întreprinzătorul a cărui singură afacere şi îndeletnicire este acum creşterea struţilor se felicită pentru alegerea făcută şi este convins că domeniul se va dezvolta pe viitor.

 

 Etichete: afacere |  crestere |  profit |  struti
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU