12 [IUL 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 12 iulie 2019

ADMITERE LICEU 2019: S-au afișat rezultatele

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2018 vizualizari 0 comentarii

Ministerul Educaţiei a publicat vineri dimineață rezultatele la repartizarea computerizată a elevilor.

  Rezultatele pot fi accesate AICI

Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele la repartizarea computerizată a elevilor.    Potrivit primelor informații, toți cei 6 elevi din Buzău cu  media 10 la Evaluarea Națională și în anii de studiu și-au dorit și fost repartizați la Colegiul Național Bogdan Petriceicu Hasdeu.   Ultima medie cu care s-a intrat la Hasdeu anul acesta la profilul matematică informatică bilingv a fost 9.60 în timp ce ultima medie cu care a fost admis un elev la acest liceu  a fost 8.98 la filologie bilingv. La Colegiul Eminescu din Buzău ultima medie cu care s-a intrat, la matematică informatică, a fost 8.63, la Liceul Vlahuță din Rm. Sărat 8.38, la același profil, mate-info    iar la Liceul Marghiloman 7.46, de asemenea mate-info. 11 elevi au rămas nerepartizați, cel mai probabil pentru că nu au trecut suficiente opțiuni în fișele completate înainte de repartizarea computerizată. Dintre cei nerepartizați, cea mai mare medie este 5,86 iar cea mai mică 3.15. Pe de altă parte, au fost repartizați la licee din prima etapă candidați cu medii de 2.12,  2.46 și 2.57, cu toții urmând să studieze la Liceul Victor Frunză din Rm.Sarat.   După prima etapă de repartizare, la Buzău au rămas libere 106 locuri, pentru etapa a doua, astfel că și cei 11 nerepartizați își vor găsi locul într-o unitate de învățământ pentru a-și continua studiile.
În Vrancea, La Colegiul Unirea din Focșani vor învăța toți cei 3 elevi de 10. În acest județ au rămas nerepartizați 20 de copii, între aceștia aflându se inclusiv un elev cu o medie mare, de 7.91, care în mod cert nu a completat suficiente variante în fișa de opțiuni. Cea mai mică medie a unui elev nerepartizat în acest județ este 4.18. Cu toții vor fi repartizați în cea de-a doua etapă, fiind încă disponibile 72 de locuri în licee din Vrancea.                                     
La nivel național, specializări de la colegii din Bucureşti, Craiova, Constanţa, Galaţi şi Brăila se regăsescîn Top 10 al mediilor de admitere, conform datelor după prima etapă a repartizării computerizate a absolvenţilor clasei a Vlll-a. Este vorba despre secţii de la Colegiile ”Sf. Sava”, ”Gheorghe Lazăr” şi ”Spiru Haret” din Capitală, ”Fraţii Buzeşti” din Craiova, ”Mircea cel Bătrân” din Constanţa, ”Vasile Alecsandri” din Galaţi şi ”Gheorghe Munteanu Murgoci”, din Brăila. Pe primul loc se situează secţia de Ştiinţe ale naturii de la Colegiul Naţional ”Fraţii Buzeşti” din Craiova,cu ultima medie de admitere 9,91. La  Colegiul ”Vasile Alecsandri” din Galaţi la profilul - Ştiinţe ale naturii – bilingv ultima medie cu care s-a intrat este 9.71. La Colegiul ”Gheorghe Munteanu Murgoci”, din Brăila - Secţia de Matematică - Informatică bilingv ultima medie a fost 9.67.Etichete: ADMITERE |  afișat |  LICEU |  rezultatele
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU