16 [SEP 16] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 16 septembrie 2016

Adio autostrăzi,bun venit, Drum Expres!

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 2430 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Buzăul va avea în cîţiva ani  mai multe drumuri expres. Sînt tronsoane pe care viteza de deplasare este de minim 50 de km pe oră şi pe care sînt interzise oprirea şi staţionarea, lipsind benzile de urgenţă.  Pe astfel pe drumuri, traficul la intersecţii va fi reglementat de semafoare sau prin sensuri giratorii.                      Structura unui astfel de drum prevede trei benzi pe sens şi un spaţiu median dedicat pentru dezvoltare la profil de autostradă, avînd impact redus asupra traficului pe durata lucrărilor şi cu o investiţie financiară mică.
0 Km de drumuri expres
În prezent, în ţara noastră nu există nici un drum expres. Însă, Guvernul a aprobat ieri Master Planul General de Transport al Romîniei,  în care sînt trecute marile investiiţii în infrastructură. Aici apar şi mai multe drumuri expres care vor trece prin Buzău şi vor descongestiona traficul de coşmar de pe şoselele pe care se produc atîtea şi atîtea accidente tragice, tocmai din cauza aglomeraţiei de maşini.
Termen de execuţie, 4 ani
Ne-am luat adio de la autostradă, dar vom avea drumuri expres. Guvernul a adoptat ieri Master Planul general de transport al României care cuprinde inclusiv realizarea în următorii patru ani a mai multor drumuri expres în Buzău şi Vrancea. Unul dintre ele ar urma să facă legătura între Ploieşti-Buzău-Focşani-Bacău-Paşcani-Suceava. Tronsonul ar urma să aibă o lungime de peste 330 km şi ar trebui să preia traficul de pe DN 2, pe ruta Nord-Sud, unde se înregistrează cele mai mari valori de trafic din Moldova.

Ploieşti-Buzău-Brăila, finalizat în 2021

Drumul Expres Ploieşti-Buzău-Focşani-Bacău-Paşcani-Suceava va fi realizat în perioada 2016-2020 şi va fi împărţit în cinci sectoare care vor fi scoase la licitaţie în mod independent. În Master Planul General de Transport al României se mai află şi proiectul privind realizarea drumului expres Foc­şani - Galaţi - Giurgiuleşti, drum ce va face legătura cu Republica Moldova, dar şi cu Dobrogea, după ce va fi conectat la drumul expres Brăila - Tulcea - Constanţa. Dru­mul expres Focşani - Galaţi - Giurgiuleşti are o valoare estimată la 340 milioane de euro şi este prevăzut a fi realizat în perioada 2021-2023. De asemenea, un drum expres ar urma să lege Plo­ieştiul de Brăila, cu trecere prin judeţul Buzău. Perioada de implementare a proiectului este 2021-2023. Master Planului General de Transport al Româ­niei urmează să fie înaintat spre avizare Comisiei Europene.Etichete: autostrăzi |  expres |  venit
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU