24 [OCT 17] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 24 octombrie 2017

Acuzații din partea familiei după moartea polițistului Motoașcă

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
0 voturi 3572 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Moartea polițistului de 35 de ani,  Cătălin Motoașcă, a adus multă suferință în familia sa care îi acuză acum pe  medicii din Spitalul Județean că nu au făcut tot ce trebuie pentru a-l salva pe tînăr. Familia polițistului spune că  medicul cardiolog Geta Ștefănescu ar fi bănuit de prima oară  că pacientul a suferit un preinfarct și, după  investigații amănunțite,  a stabilit că polițistul suferă de tromboembolism pulmonar, o afecțiune deosebit de gravă, în care arterele pulmonare pot fi obturate de cheagurile de sînge venite din circulație. Purtătorul de cuvînt al Spitalului Județean de Urgențe, Adriana Bunilă,  spune că bărbatul a ajuns prea tîrziu la spital, după cîteva săptămîni în care a suferit de dispnee pe fondul unei răceli puternice. “Pacientul s-a prezentat la UPU vineri, în jurul orei 17,30, în stare foarte gravă, abia mai respira și, din cîte am înțeles, sfătuit de soție a venit la spital, pentru că dispneea dura de cîteva săptămîni. Medicii de la UPU au chemat cardilogul pentru a se pronunța în legătură cu dispneea, iar medicul cardiolog l-a luat pe secție, unde i s-au făcut investigațiile medicale și i s-a stabilit un tratament. Pacientul nu a răspuns la tratament. A fost în tot acest timp permanent monitorizat . Ieri (n.r. luni), familia a cerut transferarea bolnavului la Spitalul Floreasca, numai că starea sa era critică și nu se putea face transferul. Seara, în jurul orei 19,00 pacientul a făcut stop cardio-respirator . Pe foaia sa de observație, disgnosticul pus de medic a fost tromboembolism pulmonar. Sunt informații că pacientul avea de mai multă vreme de respirație și chiar a fost la o clinică pentru investigații”, a explicat purtătorul de cuvînt Adriana Bunilă. 
Familia bărbatului este de neconsolat și acuză că în momentul decesului nu exista niciun medic pe Terapie Intensivă. „A strigat după ajutor până în ultima secundă. Cătălin moare! Ce facem, îl lăsăm să moară? Dați-ne drumul să plecăm la București! Pe la 19:00, a început să tremure, a dat ochii peste cap și a murit în brațele noastre”, a declarat soacra pacientului. Reprezentanții Spitalului Județean o contrazic spunînd că la momentul decesului, în secție se afla medicul Irina Pătrînescu, medic specialist cardiolog, care ar fi efectuat și manevrele de resuscitare asupra pacientului.
Spitalul Județean a deschis o anchetă, iar medicii așteaptă acum rezultatul necropsiei, care va fi efectuată miercuri, urmînd ca rezultatele să arate cât de grave erau afecțiunile bărbatului și dacă medicii ar fi putut face ceva pentru salvarea lui.
Un dosar penal a fost deschis și la sesizarea familiei, cercetările fiind desfășurate sub coordonarea procurorului de caz.Etichete: Acuzații |  deosebit |  familiei |  grave |  moartea |  partea |  polițistului |  tragică
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU