23 [IAN 17] ACTUALITATE Buzau
Luni, 23 ianuarie 2017

Acţiuni dupa Bamboo! Pompierii au dat o raită prin barurile de noapte

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1084 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Specialistii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Buzau au efectuat o serie de controale specifice in baruri si cluburi din oras imediat dupa incendiul care a distrus clubul Bamboo din Capitala Având în vedere obiectivul prioritar privind creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău, în scopul prevenirii unor evenimente nedorite, prin specialiştii din inspecţia de prevenire, a desfăşurat  în perioada 21-22 ianuarie  o serie de acţiuni inopinate de verificare la obiective cu afluenţă mare de persoane din categoria cluburi şi discoteci.

            Astfel, în perioada mai sus menţionată au fost executate un număr de 8 controale pe raza întregului judeţ. În urma acestor acţiuni de control au fost constatate 16 deficienţe, fiind aplicate 16 sancţiuni contravenţionale (9  avertismente şi 7  amenzi), în cuantum de aproximativ 3500 de lei.

            Principalele aspecte urmărite în teren de către inspectorii de prevenire au vizat: exploatarea instalaţiilor electrice, funcţionarea iluminatului pentru marcarea căilor de evacuare, funcţionarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, obstrucţionarea căilor de evacuare, instructajul angajaţilor, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu şi existenţa planurilor de evacuare în caz de incendiu.

             Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat 4 acţiuni de recunoaştere în zonele de dispunere a obiectivelor, pentru a stabili modul de intervenţie în cazul izbucnirii unui eventual incendiu.    
    
      De asemenea, în perioada următoare activităţile preventive vor fi intensificate, astfel încât siguranţa celor care frecventează astfel de locaţii să fie asigurată, iar obligaţiile legale ale beneficiarilor să fie respectate.
                Pentru asigurarea nivelului corespunzător de protecţie a celor care frecventează astfel de locaţii, reamintim următoarele obligaţii pe care administratorii trebuie să le respecte:

- respectarea numărului maxim de utilizatori prevăzut de legislaţia in vigoare, pentru aceste categorii de construcţii;
- solicitarea sprijinului pentru acordarea asistenţei tehnice de specialitate în vederea întocmirii documentaţiei necesare obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu;
- preocupare sporită pentru solicitarea acestui act administrativ care să asigure securitatea beneficiarilor
, a transmis ISU Buzau intr-un comunicat de presa.
 

Etichete: Actiuni |  Bamboo |  barurile |  noapte |  Pompierii |  raita
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU