21h 38' ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 11 iulie 2018

Accident grav! S-a solicitat elicopter SMURD, 3 militari raniti,unul decedat

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 10909 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
UPDATE [21:38] 11 IUL 2018 › Bilantul accidentului de al Boboc este  infiorator.Soferul masinii a decedat la Spitalul Judetean ,un altul a fost transportat cu elicopterul la Bucuresti in stare extrem de grava iar alti doi primesc ingrijiri medicale dar unul este in stare foarte grava,la sectia UPU.Tinarul decedat  avea 33  de ani si era elev al Scolii de Aplicatie pentru Aviatie din Boboc.Accidentul s-a produs la citeva sute de metri de caminul unitatii miliatare intr-o curba strinsa iar ocupantii masinii toti elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” si se intorceau dintr-o permisie.Autoturismul a parasit soseaua ingusta care duce la dormitoarele unitatii si s-a izbit violent de un pom ,posibil din cauza vitezei excesive cu care circula.La volan era caporalul, clasa a treia ,George Robert Comaneci, cel care a si murit imediat dupa izbitura catastrofala.Miercuri ,dupa miezul noptii ,unitatea a transmis un comunicat de presa scurt :,, „Conducerea și întregul personal al Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” își exprimă regretul pentru pierderea vieții caporalului clasa a III-a Comăneci V. Robert George și transmit condoleanțe familiei îndoliate” Ceilalti trei ocupanti ai autovehiculului propritate  ,toti in jrul virstei de 30 de ani,au fost raniti grav ,unul dintre ei fiind transportat la un spital din Capitala cu un elicopter SMURD.Ceilalți doi răniți au fost dusi în stare stabilă la Spitalul Județean din Buzău cu multiple traumatisme ale membrelor, torace și bazîn.
 Evenimentul este investigat de o echipă condusă de către procurori militari întrucăt incidentul s-a produs pe raza unei unitati militare.De altfel,accesul presei la fata locului a fost restrictionat,miercuri seara.Pe drumul rspectiv s-au produs mai multe accidente rutiere ,cele mai grave in 2007 si 2009.

Miercuri noapte,conducerea unitatii militare de la Boboc a transmis citeva date ,printr-un comunicat de presa:,,În urma unui accident rutier petrecut miercuri, 11 iulie, în jurul orei 20, în apropierea Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” un elev al acestei instituții de învățământ militarși-a pierdut viața și alți trei au fost răniți.
Cei patru elevi se întorceau din învoire la bordul unui autoturism proprietate personală. Pe drumul de acces către instituția militară, după traversarea căii ferate, la aproximativ 400 metri de poarta de acces, într-o curbă la stânga șoferul a pierdut controlul mașinii și a intrat în coliziune cu un copac aflat pe marginea drumului.În urma impactului, toți ocupanții autoturismului au fost răniți, cel mai grav fiind militarul aflat la volan.
Din păcate, cu toate eforturile depuse de echipajele medicale sosite la fața locului, caporalul clasa a III-a Comăneci V. Robert George, șoferul autoturismului, nu a mai putut fi salvat.
Unul dintre ceilalți trei militari, cu multiple traumatisme, a fost preluat, în stare stabilă, de un elicopter SMURD și transportat la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București.
Ceilalți doi militari, răniți mai ușor, au fost preluați de ambulanțe și transportați la Spitalul Județean de Urgență din Buzău, unde sunt internați în stare stabilă, fiind în afara oricărui pericol.
A fost sesizat Parchetul Militar Ploiești de pe lângă Tribunalul Militar București, instituție care a dispus ca cercetarea la fața locului să fie executată de către Poliția Rutieră Buzău.
Comandantul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene ”Traian Vuia” a numit o comisie la nivelul unității care va stabili circumstanțele producerii evenimentului.
Caporalul clasa a III-a Comăneci V. Robert George era în vârstă de 33 de ani și urma Cursul de formare a subofițerilor pe filieră directă din data de 4.09.2017. Era angajat al MApN din anul 2009. Era necăsătorit și nu avea copii.
Conducerea și întregul personal al Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” își exprimă regretul pentru pierderea vieții caporalului clasa a III-a Comăneci V. Robert George și transmit condoleanțe familiei îndoliate.”
foto:stiridebuzau.ro

Un grav accident de circulație s-a produs miercuri seară în apropiere de Boboc, pe lângă Unitatea Militară. 
Din primele informații, un autovehicul în care se aflau 3 militari s-a izbit de un copac. Victimele sunt foarte grav rănite. Pentru una s-a solicitat elicopter SMURD, iar celelalte 2 sunt transportate la Spitalul Județean.
Revenim cu amănunte.


Etichete: Accident |  elicopter |  militari |  raniti |  SMURD |  solicitat
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU