10h 34' ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 07 martie 2018

A treia o fi de bună? (LIVE TEXT)

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2150 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
UPDATE [10:34] 07 MAR 2018 ›
Structura noului Consiliu de Administrație a fost adoptată în urma unui vot la vedere, deși erau pregătite buletine pentru vot secret. Reprezentanții acționarilor au fost de acord ca votul să se desfășoare la vedere, iar rezultatul a arătat susținerea, în unanimitate, a consiliului provizoriu. (video AICI!) Acesta va fi format din cinci persoane: secretarul municipiului Buzău, Eduard Pistol,consiliera primarului Buzaului,Simona Savulescu consilierii județeni Cornel Pitiș și Ion Bogdan și Petruș Hinta din Primăria Rîmnicu Sărat.UPDATE [10:24] 07 MAR 2018 ›
”Habemus Consiliu!” pot exclama acționarii Companiei de Apă Buzău, la finalul unei ședințe care a avut o durată extrem de scurtă. În cele 10 minute, reprezentanții acționarilor au verificat mandatele de reprezentare, au constatat că este întrunit cvorumul și au trecut la adoptarea celor două puncte de pe ordinea de zi. Cel mai important a fost desemnarea membrilor noului Consiliu de Administrație, care vor avea această calitate cu titlu provizoriu, de 4 luni, timp în care se va organiza procedura de desemnare a unui Consiliu de Administrație. 
La finalul ședinței nu a ieșit fum alb de la sediul Stației de Epurare, în schimb au început să sune sirenele de alarmare publică. Este drept, fără legătură cu ceea ce au decis acționarii, însă momentul trebuie remarcat întrucît reprezintă un pas spre normalizarea situației din interirul Companiei de Apă Buzău. UPDATE [10:13] 07 MAR 2018 ›
Ședina a început cu 10 minute după ora stabilită. Prima decizie luată de participanți a fost aceea de a numi un președinte de ședință în codițiile în care cel care îndeplinea aceste atribuții, Dumitru Cristea, în calitate de președinte al CA al Companiei de Apă are mandatul expirat. Cea desemnată să conducă ședința este Mirela Oprea, director juridic în CJ Buzău și reprezentantul desemnat de această instituție să participe la AGA cu un mandat clar acordat de consilieri în cursul zilei de ieri. 
Acționarii Companiei de Apă Buzău se reunesc, miercuri, la ora 10,00, la sala de ședințe a Stației de Epurare Buzu, într-o nouă încercare de a numi un Consiliu de Administrație provizoriu. Decizia se impune a fi luată după  ce mandatele membrilor vechiului Consiliu au expirat. Marea problemă o constituie îndeplinirea cvorumului, lucru care nu a fost posibil la precedentele două încercări. 
Convocarea de astăzi a AGA s-a făcut ”fără respectarea formalităților cerute pentru convocarea unei astfel de Adunări”, lucru permis de actul constitutiv al Companiei. Mai exact este vorba despre nerespectarea termenului de 30 de zile pentru convocarea AGA. 
Ședința vine după ce, în week-end, liderul PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, cel care a înclinat balanța și în războiul apei meteorice, a avut o nouă poziționare în legătură cu situația de la Compania de Apă: ”Eu am o singură problemă, ca și cetățean al municipiului Buzău. Nu pot accepta, ca și principiu, ca cei din conducerea Companiei de Apă să angajeze avocați pe care pe urmă să îi folosească în litigiile pe care le au cu primarul, avocați pe care îi plătim tot noi-  culmea!- primarul fiind acționar majoritar.” a explicat Ciolacu, aflat lîngă primarul Constantin Toma, într-o conferință de presă. 
Rectificarea care se impune a fi făcută este aceea că buzoienii plătesc două echipe de avocați, în războiul dintre Primăria Buzău și Compania de Apă. Una este echipa angajată de Compania de Apă, cealaltă este casa de avocatură contractată de Primăria Buzău. Iar războiul pare că nu-i mai privește, în multe aspecte ale sale, pe buzoieni. 
Urmărește aici live text privind modul de desfășurare a lucrărilor!


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU