25 [IUL 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 25 iulie 2019

S-a dat startul operațiunii ”Cazanul”

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1968 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

În cartierul Dorobanți 1 din Buzău se lucrează intens în această perioadă pentru racordarea cazanului care va asigura apa caldă miilor de apartamentele care încă sunt branșate la rețeaua de termoficare. Cazanul de 10 gigacalorii a fost deja amplasat în punctul termic 4, iar ca să încapă a fost nevoie ca muncitorii să spargă pereții imobilului. Imagini în premieră de pe șantierul din punctul termic au fost făcute publice de primarul Constantin Toma, care dă asigurări că la iarnă buzoienii racordați la sistemul centralizat nu vor suferi de frig.
”S-a adus acest cazan de 10 gigacalorii ora cu care vom asigura apa caldă, la început, până vom reuși să transformăm și celelalte două puncte termice în microceturi pentru a asigura apă caldă și căldură și pentru cei încă legați la serviciul centralizat. Sunt eforturi deosebite,  sper să ne încadrăm în timp”, a declarat primarul Constantin Toma.  
Cazanul, alături de alte două microcentrale de cartier, vor asigura apa caldă și căldura necesare pentru toate apartamentele și instituțiile care rămân racordate la sistemul centralizat de încălzire.
După punerea în funcțiune a cazanului, Regia Autonomă Municipală va fi independentă de Ecogen. Autoritățile avansează un termen limită pentru finalizarea noului sistem pentru cel mai târziu pe 1 octombrie.
”Sper din suflet cu echipele de la RAM, cu constructorul și cu echipa din Primărie să asigurăm ce e nevoie pentru ca aceste lucrări să se facă la timp, ca maxim maximorum de la 1 octombrie să avem livrate apă caldă și căldură  prin nou sistem”, a mai spus Toma.  
S-a recurs la această soluție pentru a nu se mai ajunge la situații cum a fost cea din primăvară, când producătorul de energie termică nu a mai putut furniza căldură în oraș. Tot în urma acestei situații s-a decis și ca unitățile de învățământ să fie dotate cu centrale termice proprii.Etichete: apa |  caldura |  Constantin Toma  |  RAM |  cazan
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU