02 [APR 16] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 02 aprilie 2016

A început a doua etapă a înscrierilor la clasa pregătitoare

Simona Potîrniche alte articole de Simona Potîrniche
0 voturi 1022 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Unităţile din topul celor mai bune şcoli din Buzău au epuizat sau sînt foarte aproape de a epuiza locurile la clasa pregătitoare. S-a încheiat prima etapă de înscrieri, iar cînd au tars linie, oficialii din învăţămîntul buzoian au constatat că 80% din unităţile de învăţămînt şi-au completat deja clasele pentru anul școlar viitor.    

Săptămîna aceasta  s-a dat startul celei de-a doua etape de înscrieri la clasa pregătitoare. Părinții care nu au reușit să ajungă la școli ori cei ale căror dosare au fost respinse, din diverse motive, au timp pînă pe 8 aprilie îi înscrie pe micuţi la școală. Puține locuri mai sînt însă disponibile în județele Buzău, asta pentru că majoritatea s-au ocupat încă din prima etapă. Din peste 4100 de locuri s-au ocupat aproximativ 3.400. Cele mai multe cereri au fost la şcolile cu prestigiu, cum ar fi Şcoala nr.1 sau Şcoala nr. 11. Aici directorii unităţilor au cerut Inspectoratului Şcolar, su­plimentarea claselor astfel încît pentru cea de-a doua etapă mai sînt libere 742 de locuri.   

„Într-o primă etapă au fost admişi 3424 de copii în clasele pregătitoare. Inspectoratul Şcolar Judeţean a centralizat aceste date, astfel încît a suplimentat nu­mărul de locuri şi clase acolo unde era nevoie: la Şcoala gimnazială Mircea Bădulescu Buzău, Şcoala nr.7 Buzău, la Şcoala nr.11-cu două clase, la celelalte cu cîte una, s-a suplimentat şi numărul de locuri acolo unde au fost cerinţele mai mari decît s-a previzionat, astfel încît, pentru etapa a doua, avem vacante 742 de locuri”, a declarat Daniela Palcău, inspector şcolar general adjunct al IŞJ Buzău.

Clase step-by-step

Din toamnă vor fun­cţiona şi 4 clase step by step, 3 în municipiul Buzău, la Liceul Pedagogic ”Spiru Haret”, la şcoala numărul 15 şi la şcoala numărul 11 şi una în municipiul Rîmnicu Sărat la Şcoala numărul 5.  
Toate aceste clase au fost deja ocupate integral în prima etapă, cu o singură excepţie, şcoala Vasile Cris­toforeanu din Rîmnicu Sărat unde mai sînt libere 10 locuri. Ieri s-a dat startul celei de-a doua etape de înscriere, iar cererile pot fi depuse doar în unităţile de învăţămînt care mai au locuri libere. Reprezentanţii Inspectoratelor Şcolare dau asigurări că nimeni nu va rămîne pe dinafară, iar din toamnă toți copiii vor merge la școală. 

30 martie-8 aprilie este perioada în care se depun cererile-tip de înscriere la secretariatul uni­tăţii de învăţămînt aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nici o unitate de învăţămînt în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. 

În perioada 11 -15 aprilie se va face procesarea, la nivelul unităţilor de învăţămînt, a cererilor-tip de înscriere depuse de părinţi, aplicînd procedura specifică elaborată de inspectoratul şcolar, pe baza criteriilor generale şi a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile.Pe 15 aprilie se vor afişa, în unităţile de învăţămînt, listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare. În perioada 19-22 aprilie se vor centraliza şi soluţiona, de către inspectoratul şcolar, cererile părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţămînt. În urma primei etape de înscriere la clasa pregătitoare (29 februarie - 18 martie), din totalul celor 168.220 de cereri depuse, la nivel naţional, au fost admise 166.698 (99,1%), potrivit datelor comunicate de Ministerul Educaţiei.Etichete: început |  înscrierilor |  clasa |  etapă |  pregătitoare
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU