28 [MAR 17] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 28 martie 2017

A fost votat bugetul municipiului Buzău pentru anul 2017

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1165 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Municipiul Buzău are în sfîrşit buget pe 2017. Proiectul privind modul în care vor fi împărţiţi anul acesta banii oraşului a fost votat ieri în şedin­ţa ordinară a Consi­liului Local Municipal. Bugetul a trecut cu 17 voturi pentru şi cinci împotrivă în timp ce un ales s-a abţinut, iar  momentul nu a fost lipsit de discuţii aprinse. Dincolo de controversele dintre aleşi, bugetul municipiul Buzău se ridică anul acesta la aproape 290 de milioane de lei. Banii vor fi folosiţi, în special pentru investiţii, dar şi pentru plata salariilor angajaţilor Primăriei. 

"Cele 10 milioane de euro pe care le-am prins pentru investiţii, voi face ceea ce trebuie să fac, să le consum pentru investiţii şi să înceapă să arate şi Buzăul altfel. Este un lucru extrem de important, îmi doresc foarte mult să schimbăm acest oraş", a declarat primarul Constantin Toma.   

Abonamente gratuite pentru toţi pensionarii 

La finalul şedinţei în care au fost adoptate peste 40 de proiecte de hotărîri, primarul Constantin Toma a readus în discuţie problemele cu care se confruntă administraţia, precum cea a poliţiştilor locali, ori a costurilor cărora trebuie să le facă faţă. Astfel, vor fi alocaţi bani pentru transportul public în comun care va rămîne gratuit chiar și pentru vîrstnicii cu pensii marii, deși au fost discuții cu privire la limitarea călătoriilor gratuite cu autobuzul. Aceștia vor putea circula cu mijloacele de transport în comun doar pe baza unui abonament special eliberat de Transbus. Decizia a fost aprobată ieri de consilierii locali care au votat ca sumele necesare pentru acordarea acestor gratuități să fie suține de bugetul municipiului Buzău. Proiectul votat tot ieri de aleșii locali prevede că abonamentele speciale vor costa aproximativ 7 milioane de lei.  

Poliţiştii locali, fără normă de hrană 

În privinţa poliţiştilor locali a fost luată decizia în şedinţa CLM de a nu li se mai acorda sumele de bani reprezentînd norma de hrană. Primarul Constantin Toma a fost cel care a venit cu această propunere. El şi-a motivat decizia prin faptul că bugetul primăriei nu permite acordarea acestor sume. Primarul Buzăului a explicat că toate cheltuielile suplimentare generate de menţinerea în activitate a celor peste 300 de poliţişti locali, pe care autorităţile au încercat să-i disponibilizeze în urma raportului Curţii de Conturi, dar şi de creşterea salariilor angajaţilor, nu mai permit plata normei de hrană. Pe ultima sută de metri, poliţiştii locali, prezenţi în sală la şedinţa de Consiliu Local, au încercat să-i înduplece pe aleşi, cerîndu-le în continuare suspendarea normei de hrană, nu încetarea plăţii. Oamenii  nu au avut însă sorţi de izbîndă, astfel că în final proiectul propus de primarul Buzăului a fost adoptat de către CLM.

Proiectul Bazar rămîne

Primarul Toma a vorbit şi despre proiecte precum cel legat de evacuarea comercianţilor din Bazar, pentru a face loc în imobil pentru birouri ale primăriei. Ideea nu se va concretiza însă în viitorul foarte apropiat, din raţiuni financiare. "Anul ăsta, probabil că acei oameni vor rămîne acolo, că la ce estimăm acum, nu vor fi bani, dar bani pentru proiect vor fi. Acea organigramă tot va fi odată şi odată. Nici 20 de oameni nu putem angaja. Avem 141 de oameni noi care ar trebui să vină în acest paţiu cu birouri, pline, nu avem unde să mai ducem oamenii şi această primărie trebuie să lucreze, trebuie să organizăm ghişeu unic", a declarat Constantin Toma.Etichete: bugetul |  Buzău |  municipiului |  pentru |  votat
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU