19h 12' ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 16 martie 2016

Razna! Alertă judeţeană de la un tub cu deodorant

Alexandra Dinu alte articole de Alexandra Dinu
0 voturi 1381 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
UPDATE [19:12] 16 MAR 2016 ›
Lucrurile par să o fi luat razna ducînd chiar spre o psihoză după intensa mediatizare a cazurilor grave de toxinfecţii alimentare. În legătură cu cazul de la Gura Teghii, care a pus pe jar toate autorităţile judeţene, doctorul Sergiu Remisovschi, director Spital orăşenesc Nehoiu a spus pentru Focus FM că nici vorbă despre toxinfecţie alimentară.
„Astăzi, la ora 15.00, un copil a pulverizat un odorizant puternic în pauză şi la 10 colegi li s-a făcut rău; au acuzat simptome de greaţă şi dureri abdominale. Medicul de familie s-a deplasat la şcoală, i-a consultat şi a sunat la 112 pentru un ajutor specializat de transport pacienţi pentru Spitalul Orăşenesc Nehoiu, la Camera de gardă. Aici, au fost consultaţi de medicul de gardă. Bolnavii, în afară de simptomele de greaţă şi dureri abdominale nu prezentau alte dureri. Li s-a aplicat tratament de specialitate, adică li s-a administrat soluţii perfuzabile, n-a fost vorba despre toxinfecţie alimentară, cum s-a mai vehiculat prin presă. A venit şi Poliţia să ia declaraţii copiilor; au venit şi părinţii. Din 10 copii deja au plecat acasă. Au mai rămas la spital doi sub observaţie. Am înţeles că în afară de treaba cu odorizantul, au zis că au mîncat salam şi lapte. Sdtarea lor este destul de stabilă; o să rămînă sub observaţie, dar nu-i nicio problemă gravă. Toxinfecţia alimentară sau e-coli au fost alarme false.
S-a solicitat ambulanţa cred că din teama că ar fi putut fi o problemă mai gravă. Salamul şi laptele le-au consumat acasă. Starea copiilor este foarte bună. Au plecat cu zîmbetul pe buze.”
După-amiază, un caz asemănător cu cel de la Ziduri a fost semnalat la Gura Teghii. 


7 elevi de clasa a cincea au fost transportaţi la Spitalul den Nehoiu cu dureri abdominale şi greţuri. Nu se ştie exact din ce motiv s-au simţit copiii rău. Cert este că nu toţi au consumat produsele distribuite în şcoli în cadrul programului „Laptele şi cornul”. Pe de altă parte, medicii iau în calcul ca apa băută de elevi să fi declanşat probleme de sănătate. „Am fost solicitaţi pentru 7 copii, într-o sală de clasă că li s-a făcut rău. Medicul de familie de la Gura Teghii a solicitat ambulanţa. Copiii erau cu vărsături, ameţeli, dureri abdominale. Nu ştiu exact de la ce poate să fie, că nu au consumat toţi laptele de la şcoală. Nu prezentau stări grave”, a declarat Rodica Corneci, asistent la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. 


Pe de altă parte, primarul din localitate spune că de fapt, copiilor li s-ar fi făcut rău după ce unul dintre elevi ar fi pulverizat un odorizant în clasă „ Nişte copii de clasa a 5-a, aflîndu-se în recreaţie, s-au jucat, unul dintre ei a pulverizat o cantitate importantă de spary deodorant. Li s-a făcut rău unora, de miros. Imediat, au au intervenit profesorii, i-au scos la aer. A intervenit medicul de familie cu 2 asistenţi, i-a îngrijit, dar medicul a sunat după Salvare neştiind în prima fază ce s-a întîmplat. A fost alertată toată lumea" a declarat Gheorghe Băcneanu, primarul comunei Gura Teghii.   Etichete: ambulanţa |  copii |  luaţi |  Teghii |  şcoala
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU