12 [NOV 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 12 noiembrie 2019

60 de focare de pestă, închise. Virusul e încă activ în județ

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 3139 vizualizari 0 comentarii

Veste bună pentru crescătorii de porci din județul Buzău.           
Autoritățile sanitar veterinare sunt pregătite să închidă 60 de focare de pestă porcină africană.  Restricțiile vor fi ridicate după ce analizele prelevate în gospodăriile crescătorilor de porcine au indicat că nu mai e nici urmă de virus. Astfel, Direcția Sanitar Veterinară Buzău urmează să anunțe marți  închiderea a 60 de focare de pestă: 22 de focare la Căldărăști, 15 focare la Mărgineanu, 13 la Padina, 8 la Amaru și câte unul la Pogoanele și Scorțeanca. Deși erau întrunite condițiile pentru a închide și cele 3 focare de la Cochirleanca, autoritățile nu pot ridica restricțiile de aici pentru că localitatea se află acum în zona de supraveghere din jurul focarului de la Cuculeasa.                                          
După închiderea celor 60 de focare de pestă porcină africană, în județul Buzău mai rămân active 6, în gospodării din Cilibia, Luciu, Ziduri și Cochirleanca. Din cauza acestor focare, târgurile de animale vor rămâne închise.
În Buzău nu au fost luate măsuri de sacrificare preventivă, în ciuda presiunilor făcute atât dinspre Ministerul Agriculturii, cât şi dinspre Ministerul de Interne.

De altfel, Buzăul este singurul judeţ unde au existat focare de pestă porcină şi nu s-au sacrificat suine în masă.


Etichete: activ |  închise |  focare |  județ |  pestă |  Virusul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU