BREAKING NEWS Buzau
21 [MAR 20] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 21 martie 2020

57 de buzoieni în carantină. 1764 în izolare la domiciliu. Jandarmii buzoieni, ajutați de colegi din Prahova

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2869 vizualizari 0 comentarii

Cele mai recente informații transmise de Prefectura Buzău arată că 57 de buzoieni sunt în carantină instituționalizată, sâmbătă la orele prânzului, iar 1764 sunt în izolaee la domiciliu. Autoritățile dau asigurări că mai există locuri disponibile pentru carantinarea persoanelor care vin din zone de risc, cu posibilitatea de extindere a capacității.

”În unele situații în care autoritățile intervin în această perioadă, problematica medicală se întrepătrunde cu cea socială. Exemplificăm cu situația unui bărbat din comuna Berca, transportat la unul dintre centrele de carantină din județul Buzău, după ce ancheta epidemiologică a arătat că este contact indirect cu o persoană aflată în izolare la domiciliu. Pentru că nu deținea o locuință în care să poată sta izolat pentru 14 zile, autoritățile sanitare au decis să îl transporte către un centru de carantină, limitând astfel la maximum posibilitatea transmiterii eventualei îmbolnăviri”, informează Prefectura Buzău.

Între timp, echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și autorități publice locale continuă să desfășoare verificări la domiciliile persoanelor aflate în izolare. Începând de sâmbătă, efectivele Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău au fost suplimentate cu echipe ale Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, care acționează pentru patrulare și intervenție în comunități de interes operativ, în relaționare permanentă cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Buzău.

Tot sâmbătă, la Spitalul Orășenesc Nehoiu, o echipă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău a instalat un cort în curtea unității spitalicești, ce va servi drept punct medical de triaj avansat al pacienților.

”Facem din nou apel la persoanele izolate la domiciliu sau aflate în carantină  să respecte măsurile de interzicere a ieșirii din locația în care au fost plasate, ca măsură de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus”, transmit autoritățile buzoiene. Etichete: ajutați |  buzoieni |  buzoieni |  carantină |  colegi |  domiciliu |  izolare |  Jandarmii |  Prahova
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU