14h 32' ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 07 martie 2020

4 români, diagnosticați sâmbătă cu coronavirus. 2 dintre ei, aproape de Buzău. Apelul autorităților

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
2 voturi 3360 vizualizari 0 comentarii
UPDATE [14:32] 08 MAR 2020 › Din discuțiile purtate cu șoferul microbuzului care a circulat pe traseul București- Urziceni- Buzau- Brăila- Galați si in care s-a aflat si un bărbat confirmat cu coronavirus, a rezultat ca nu au fost pasageri care au debarcat pe raza județului Buzău și nu a avut nicio oprire pe raza județului, au anunțat duminică reprezentanții Prefecturii Buzău.

UPDATE [08:30] 08 MAR 2020 › Autoritățile fac un apel pentru depistarea persoanelor care au călătorit cu microbuzul în care s-a aflat gălățeanul confirmat cu coronavirus. Mijlocul de transport în comun a trecut și pe la Buzău. 
"Având în vedere confirmarea infectării cu noul coronavirus (COVID-19) a bărbatului de 72 de ani din Galați, care este al 13-lea caz pe teritoriul României și ținând cont de nevoia de sprijin pentru identificarea rapidă a tuturor persoanelor cu care bărbatul de 72 de ani a intrat în contact după aterizarea pe Aeroportul Otopeni în data de 29 februarie, vă adresăm solicitarea de a susține demersul autorităților în identificarea persoanelor cu care bărbatul de 72 de ani a intrat în contact, prezentând public următorul apel, cât mai des posibil, până la finalul zilei de luni, 9 martie: *„Sunt rugate să se izoleze la domiciliu și să contacteze în cel mai scurt timp autoritățile, la numărul 0744.630.508 (DSP Galați), persoanele care în data de 29 februarie a.c. au circulat spre Galați, folosind microbuzul, cu plecare din București (Gara de Nord). Sunt vizate persoanele care au folosit cursa cu plecare de la ora 12.15, cu puncte de îmbarcare pe str. Baldovin Pârcălabul și IDM Basarab. Microbuzul folosit este marca IVECO, de culoare albă, are numărul de înmatriculare B 83 ZAD, și a circulat pe ruta București – Urziceni – Buzău – Brăila – Galați Precizăm că această cursă a fost folosită de aproximativ 17 pasageri”" transmite  Grupul de Comunicare Strategică . 4 români au fost diagnosticați sâmbătă cu infecție cu coronavirus. Doi dintre ei sunt din zone  relativ apropiate de Buzăul, unul dintre bolnavi fiind din București, iar celălalt din Galați. În acest moment, numărul românilor bolnavi cu COVID 19 se ridică la 13. 

Bărbatul din Galați diagnosticat cu coronavirus este un bărbat de 72 ani care a venit din Lombardia in data de  29 februarie”, anunţă Gupul de Comunicare Strategică. În data de 6 martie bărbatul a dezvoltat simptomatologie conformă cu definiţia de caz COVID 19. În acest context,  in data de 6 martie a fost transportat cu izoleta, din locul în care se afla în autoizolare, la Spitalul judeţean Galaţi, Secţia de boli infecţioase,  unde se află în prezent internat. Sâmbătă, starea lui este ameliorată față de momentul internării și nu mai are febră. 

Și Bucureștiul a intrat pe lista localităților cu cazuri confirmate de coronavirus. Sâmbătă după amiază, Ministerul Sănătății anunță confirmarea celui de-al douăsprezecelea caz de infecție cu temutul virus. Este vorba despre un bărbat de 49 de ani, care a revenit dintr-o zonă neafectată a Italiei pe 27 februarie.

”În această după-amiază a fost confirmat și cel de al 12-lea caz de infecție cu noul coronavirus (COVID-19) la nivel național. Este vorba despre un bărbat din București, în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în data de 27 februarie 2020, dintr-o zonă neafectată. Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș” cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiția de caz COVID-19. I s-au recoltat probe și pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe și pentru testul COVID-19. Este primul caz depistat în București. Conform primelor sale declarații, bărbatul a stat în toată această perioadă la domiciliu, de la revenirea în țară. Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a solicitat izoleta pentru transportul la Institutul național de boli infecțioase și a demarat ancheta epidemiologică. S-a început stabilirea contacților bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, după care va începe recoltarea probelor pentru testare”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Despre ceilalți bolnavi diagnosticați în ultimele ore cu coronavirus puteți citi AICI Etichete: aproape |  Buzău |  coronavirus |  diagnosticați |  dintre |  români |  sâmbătă
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU