BREAKING NEWS Buzau
03 [IUN 16] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 03 iunie 2016

25 de gospodării inundate la Pârscov (VIDEO)

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
0 voturi 1625 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro
Ploile au continuat să provoace probleme în județul Buzău, iar cea mai gravă situație înregistrată pe parcursul zilei a fost la Bădila, comuna Pârscov. În jurul orei 13,00, o ploaie torențială de câteva zeci de minute a făcut ca 25 de gospodării, inclusiv grădinile aferente, să ajungă sub ape. Gospodăriile se află într-o zonă mai joasă, iar ceea ce a condus la inundarea lor a fost cantitatea foarte mare de precipitații căzută într-un timp foarte scurt și pe care canalele de colectare și pământul nu au mai reușit să o preia.
Oamenii au cerut ajutorul, iar în sprijinul lor au mers membrii serviciului voluntar din localitate și  25 de pompieri . Forțele de intervenție au folosit 8 motompome și 2 buldoexcavatoare pentru a evacua apa din gospodării și pentru a lărgi șanțurile de scurgere. În această seară, în jurul orei 22,00, pompierii și localnicii încă mai lucrau pentru a evacua apa din gospodăriile afectate.
Este a doua oară în mai puțin de o săptămân când satul Bădila se confruntă cu inundații. Duminica trecută, aceeași lcoalitate a fost lovită de torenți formați pe versanți, 6 gospodării fiind inundate. Și atunci au intervenit forțe ale ISU Buzău pentru evacuarea apei cu ajutorul motopompelor.Etichete: judetul Buzau |  Parscov |  ploaie |  inundatii
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU