07 [IUN 16] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 07 iunie 2016

16 posturi TV se vor recepţiona gratuit la Buzău. Se lansează primul multiplex regional

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 5862 vizualizari 2 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro


Servicii multimedia suplimentare
Multiplexul digital reprezintă un grup de programe de radiodifuziune şi televiziune, servicii multimedia suplimentare şi alte date asociate de identificare transmise de la staţiile de emisie către utilizatorii finali pe cale radio terestră, utilizînd modulaţie digitală în limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecvenţă. Prin intermediul unui multiplex regional vor fi distribuite servicii de televiziune digitală terestră la nivelul unui judeţ, în timp ce un multiplex local va acoperi o zonă de alocare echivalentă cu o localitate. Toate aceste multiplexuri se acordă pentru o perioadă de 10 ani. Pentru recepţia semnalului digital terestru DVB-T2 aveți nevoie de un receptor digital tip DVB-T2 (set top box) conectat la orice tip de televizor clasic (cu tub). Set top box-ul se poate achiziţiona din magazinele de specialitate. Mai este nevoie de o antenă clasică, ori o antenă pentru recepție digitală de cameră sau de exterior.16 posturi de televiziune vor putea fi recepţionate gratuit de buzoieni, după ce TV Sat 2002 din Rîmnicu Sărat a obţinut prin licitaţie la ANCOM dreptul de a redifuza terestru, în standard digital DVB-T 2, principalele programe de televiziune româneşti pe raza judeţului.  

În mai 2015, TV Sat 2002 şi-a adjudecat unul dintre cele cinci multiplexuri regionale de televiziune digitală terestră. Miercuri, primul DVB-T2 privat din ţară se lansează oficial. În legătură cu acest eveniment, care va debuta la hotelul Pietroasa, începînd cu ora 13:00, Adrian Neagu, administrator TV Sat 2002 şi preşedinte al Asociaţiei de Comunicaţii Electronice din România, a declarat: 

„Am o firească plăcere de a vă face părtaşi la o premieră deosebită, nu doar pentru judeţul Buzău, ci şi pentru România: lansarea primului DVB-T2 privat din ţară. Pentru buzoieni, acest lucru înseamnă extem de mult. Din toamnă, cu ajutorul acestui multiplex regional, ei vor putea recepţiona cel puţin 16 posturi de televi­ziune, doar cu un receptor digital şi o antenă TV. Ba chiar, cei care deţin televizoare noi, cu receptor digital, marcat cu indicativul DVB-T2, semnalul digital terestru va putea fi preluat automat, imediat după ce lansează o nouă căutare a programelor. Pentru România, lansarea primului DVB-T2 privat, înseamnă un pas uriaş în modernizarea sistemului de comunicaţii şi informaţii. De altfel, după cum bine ştiţi, trecerea la televiziunea digitală terestră trebuie finalizată, la nivelul întregii ţări, pe 31 decembrie 2016, atunci cînd ţinta de acoperire va depăşi 90 la sută din teritoriul naţional.  Societatea TV Sat 2002 s-a raliat acestui proiect ambiţios în mai 2015 cînd şi-a adjudecat unul dintre cele cinci multiplexuri regionale de televiziune digitală terestră din România”.


Etichete: Buzău |  gratuit |  lansează |  multiplex |  posturi |  primul |  recepţiona |  regional
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Mihail
07 iunie 2016
in sfarsit, de cand asteptam acest lucru! Felicitari domnilor .
isr2018
15 februarie 2017
Suntem in februarie 2017 si inca ninic.O sa astepti mult si bine din cauza nesimtirii astora.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU