20 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Joi, 20 februarie 2020

100 de milioane de euro, bugetul Buzăului. Peste 40%, pentru refacerea drumurilor județene

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 3056 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Un buget mai mic, dar suficient cât să fie realizate toate investițiile propuse. Bugetul Buzăului a fost aprobat, iar autoritățile județene au anunțat deja ce vor face cu cei aproape o sută de milioane de euro, pe care îi vor avea anul acesta la dispoziție. Cea mai mare parte a banilor va merge către investiții, iar principala grijă a Consiliului Județean Buzău o reprezintă refacerea drumurilor județene. În doar câteva luni, principalele căi de acces turistice, printre care și drumul ce duce până la Vulcanii Noroioși, vor fi refăcute.

Deși Buzăul are anul acesta un buget mai mic decât anul trecut, autoritățile județene sunt de părere că vor reuși să ducă la bun sfârșit tot ce și-au propus pentru acest an. Prima mare încercare a fost să asigure banii de funcționare și hrană pentru cei aproape 2000 de copii din centrele de plasament, după ce sumele alocate pentru Direcția de Protecție a Copilului au fost cu aproape 85% mai mici decât necesarul dintr-un an. Banii au fost suplimentați din excedentul de anul trecut, așa că, astăzi, consilierii au putut vota bugetul pe 2020 fără nicio grijă majoră. 
 “Bugetul propriu al județului Buzău  este de aproximativ 100 de milioane euro – 99,3 SAU 4. Este mai mic decât cel de anul trecut, dar asta nu înseamnă că nu ne continuăm programele pe care le-am început” a declarat Petre Emanoil Neagu,  președintele Consiliului Județean Buzău. 

Împărțirea banilor a fost făcută în așa fel încît cea mai mare parte din buget să meargă către investiții. Aproape jumătate din bugetul de investiții va fi cheltuit pentru refacerea drumurilor județene. 
“ S-au terminat licitațiile în această iarnă și la sfârșitul anului trecut, pe mai multe drumuri județene. O să modernizăm drumul de la Balta Albă, din zona de câmp, care duce spre Bălăceanu – avem banii necesari, încep lucrările chiar în martie – reabilităm, din fonduri proprii județene, drumul Buda-Crăciunești, ce face legătura cu județul Prahova, se continua celelalte lucrări – pentru amatorii, care vor să vadă – drumul din zona Murgești-Mărgăritești, satul Livada, comuna Grebănu, ce face legătura cu Râmnicul” a mai declarat Neagu. 

Printre căile de acces refăcute în acest an sunt și drumuri turistice, intens circulate, care odată reabilitate ar putea aduce chiar și mai mulți vizitatori la obiectivele de interes din județul Buzău. Și pentru ca lista drumurilor refăcute să fie cât mai mare, autoritățile județene promit că vor încerca să mai atragă și fonduri europene.Etichete: bugetul |  Buzăului |  cheltuit |  drumurilor |  județene |  milioane |  pentru |  Peste |  refacerea
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU