05 [MAI 16] ACTUALITATE Buzau
Joi, 05 mai 2016

10 persoane din Lopătari, urmărite penal pentru evaziune

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 1495 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro


Zece persoane din Lopătari sînt urmărite penal fiind acuzate că în urma unor tranzacţii cu material lemnos au prejudiciat bugetul statului aproximativ 500 000 de lei. Inspectoratul de Poliţie Judeţean a transmis că: la propunerea ofiţerilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, procurorul de caz a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de zece persoane cu vîrste cuprinse între 45 și 80 de ani din localitatea Lopătari pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.
Bărbatul în vîrstă de 45 de ani este bănuit că, în calitate de administrator la o societate comercială ce are ca principal obiect de activitate „tăierea lemnului”, în perioada ianuarie 2010 – decembrie 2014, a valorificat un volum de 3.965 m.c. material lemnos prin intermediul avizelor de însoţire emise de către societate, pe care a menţionat drept destinatari ai materialului lemnos, persoane fizice proprietare de pădure, în vederea sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor aferente acestor tranzacţii, disimulate sub forma unor operaţiuni de prestări servicii.
           În acest mod administratorul societăţii nu a înregistrat în contabilitate veniturile realizate şi s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului în sumă de 452.624 lei.
            Totodată, în urma probatoriului administrat au fost identificaţi un număr de nouă proprietari de pădure care în perioada iulie 2010 – decembrie 2013 au comercializat un volum de 1.880 m.c. material lemnos, pentru care au obţinut venituri pe care nu le-au declarat organelor fiscale, sustrăgîndu-se astfel de la plata sumei de 46.647 către bugetul de stat.
Poliţiştii continuă cercetările şi efectuează activităţi pentru recuperarea prejudiciului.


Etichete: evaziune |  Lopătari |  penal |  pentru |  persoane |  urmărite
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU