30 [AUG 13] ACTUALITATE Bucuresti
Vineri, 30 august 2013

TRAGEDIE: Români morţi într-un accident în Ungaria

Radu Drăguţ alte articole de Radu Drăguţ
0 voturi 3113 vizualizari 0 comentarii radudragut@sansanews.ro

Trei români, doi bărbaţi şi o femeie, au murit şi alţi 18 au fost răniţi într-un accident produs, vineri dimineaţă, în Ungaria, după ce microbuzul în care se aflau a fost implicat într-un accident pe autostrada M5, pe sensul spre Budapesta, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe.
 
Ambasada României la Budapesta s-a autosesizat, vineri, cu privire la un grav accident de circulaţie, care a avut loc în jurul orei 5.40, ora locală, pe autostrada M5, pe direcţia Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule, printre care şi un microbuz cu număr de înmatriculare românesc, informează MAE.

Microbuzul românesc implicat în accident se deplasa de la Galaţi la Milano, avea 19 pasageri şi doi şoferi, iar în urma coliziunii doi bărbaţi şi o femeie au decedat, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului de Externe.

'Un consul şi ataşatul de interne, prezenţi la faţa locului, au confirmat următoarele: microbuzul românesc implicat în accident se deplasa de la Galaţi la Milano, avea 19 pasageri şi doi şoferi, toţi cetăţeni români. Din microbuz, trei persoane sunt decedate, doi bărbaţi şi o femeie. Restul persoanelor din microbuz sunt transportate la diferite spitale din apropiere. Cei doi şoferi sunt internaţi la spitalul din Cegled. Autorităţile competente din România au fost anunţate cu privire la datele celor decedaţi şi răniţi în vederea anunţării familiilor acestora', potrivit Ministerului de Externe.

Misiunea diplomatică a României la Budapesta este în legătură permanentă cu autorităţile din ţara de reşedinţă referitoare la acest accident.

'Din datele preliminare, se pare că accidentul a fost provocat de un tir cu numere de Bulgaria, care a intrat practic în spatele microbuzului, cu viteză mare (microbuzul se deplasa cu viteză redusă, în coloană, având în vedere că traficul era lent pe acea porţiune). Din cele nouă maşini afectate, microbuzul a suferit impactul cel mai mare, fiind proiectat de pe autostradă', se mai arată în comunicatul MAE.

Guvernul României a anunţat că va trimite un avion militar în Ungaria pentru un eventual transfer al pacienţilor.

Aeronava va decola, vineri, în jurul orei 13.30, de pe Baza 90 Otopeni, după ce va fi complet echipată de către SMURD.

'În urma evaluării situaţiei, din dispozitia primului ministru, este pus la dispoziţie un avion Spartan, care se va deplasa la Budapesta, în vederea evaluării situaţiei şi a unui eventual transfer de pacienţi către România', a anunţat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

Avionul va avea la bord un echipaj SMURD, iar misiunea va fi coordonată de Raed Arafat.

Secretarul de stat a precizat că Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Externe, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării Naţionale menţin legătura permanent, astfel încât misiunea să fie coordonată eficient şi să fie acordat ajutorul necesar românilor implicaţi în accident.

Totodată, la faţa locului se ţine legătura cu ataşatul de afaceri interne, precum şi cu consulul României la Budapesta.

Circulaţia rutieră pe banda spre Budapesta de pe autostradă a fost închisă. Vehiculele care se îndreaptă spre capitala ungară sunt redirecţionate spre autostrăzile 4 şi 5.


Etichete: accident |  morţi |  Români |  TRAGEDIE |  Ungaria
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU