17 [MAR 13] ACTUALITATE Bucuresti
Duminică, 17 martie 2013

BUZĂUL, susţinut de tradiţii şi locuri neexplorate, la Târgul de Turism al României › VIDEO

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
9 voturi 2213 vizualizari 0 comentarii business2b@focustv.ro

Judeţul Buzău a mizat pe tradiţiile locale la ultima ediţie a Târgului de Turism al României, încheiată ieri la Romexpo.

La standul amenajat de Consiliul Judeţean Buzău- Biroul de Promovare a Turismului, au fost prezenţi, în cele 4 zile ale manifestării, meşteri şi artişti populari care au adus în ultimii ani faimă judeţului Buzău.

În faţa publicului s-au prezentat profesoara Amelia Papazisu, celebră pentru ţesăturile realizate din păr de capră, dar şi Daniela Voicu, realizatoarea unor împletituri din sfoară deosebit de apreciate la fiecare târg sau expoziţie de produse tradiţionale la care Buzăul a fost reprezentat.

Şi, pentru că suntem deja în postul Paştelui, vizitatorii s-au arătat interesaţi şi de tehnica tradiţională a încondeierii ouălor, o tehnică prezentată de Ioana Matei, singurul meşter popular din judeţul Buzău care stăpâneşte acest meşteşug vechi de câteva sute de ani.

Sâmbătă, privirile vizitatorilor de la târg au fost atrase de costumele populare cu motive specifice purtate de dansatorii de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Buzău.

Ansamblul folcloric care a evoluat în faţa standului Consiliului Judeţean Buzău a atras privirile vizitatorilor prezenţi, la acea oră, într-un număr foarte mare la Romexpo.
 
În afara tradiţiilor care au fost astfel prezentate la Târgul de Turism al României, organizatorii standului de promovare a judeţului Buzău au folosit numeroase pliante, cataloage şi broşuri care au prezentat trasee şi obiective turistice din judeţul Buzău.

Unul dintre produsele recente de promovare realizate de Consiliul Judeţean este o broşură care promovează localităţile de pe Valea Slănicului incluzînd Dealul cu liliac de la Cernăteşti, Grunjul de la Mânzăleşti dar şi Focurile Vii de la Terca.

Pe toată durata actualei ediţii a TTR standul amenajat de Consiliul Judeţean Buzău a fost vizitat de câteva mii de participanţi la târg: vizitatori, tour-operatori, autorităţi din domeniul turismului, etc.


Etichete: Buzău |  CJ |  România |  târg |  turism |  TTR
Voteaza articolul: bun: 8  |  slab: 1   7

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU