12 [AUG 14] ACTUALITATE Braila
Marţi, 12 august 2014

Preşedintele şi vicele CJ Brăila, suspendaţi din funcţii. Cei doi sunt în arest la domiciliu

Simona Potîrniche alte articole de Simona Potîrniche
0 voturi 2591 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Gheorghe Bunea Stancu a fost suspendat din funcția de președinte al Consiliului Județean Brăila, marţi după-amiază. Ordinul de suspendare a fost emis de prefectul județului, Vasilica Vîlcu. În același timp, a fost suspendat din funcție și vicepreședintele aceleiași instituții, Florin Mija. Ambii aleși brăileni sunt în arest la domiciliu, după ce Tribunalul Galați a dispus această măsură într-un dosar instrumentat de DNA, în care cei doi sunt acuzați de fapte de corupție. Suspendarea din funcție urmează să le fie adusă la cunoștință lui Bunea Stancu și lui Florin Mija de Poliție.

Pe de altă parte, Gheorghe Bunea Stancu a contestat măsura dispusă de magistrații gălățeni și cere să fie cercetat în stare de libertate. Şi procurorii au contestat decizia magistraților, însă ei consideră că măsura arestului la domiciliu e prea ușoară și solicită arestarea preventivă a celor doi pentru 30 de zile. Contestațiile urmează să fie soluționate în termen de 5 zile.

Unul dintre judecătorii pe masa căruia se află dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, este acuzat de fapte de corupție, nu vrea să aibă de-a face cu acest caz. Magistratul a depus o cerere pentru a se abţine de la judecarea măsurii arestului la domiciliu. Cererea a fost însă respinsă, după ce a fost analizată în Camera de Consiliu, motiv pentru care dosarului lui Bunea Stancu a intrat pe fond.

Termenul de cinci zile s-ar putea prelungi în cazul în care procurorii vor aduce motivări suplimentare.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU