07 [IUL 14] ACTUALITATE Braila
Luni, 07 iulie 2014

Centru de radioterapie la Spitalul Judeţean Brăila

Simona Potîrniche alte articole de Simona Potîrniche
0 voturi 2154 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
Centru de radioterapie la Spitalul Judeţean Brăila

Brăila s-ar putea număra printre primele judeţe din ţară unde ar putea fi înfiinţat un centru de radioterapie.

 

La sfârşitul săptămânii trecute, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Brăila, ocazie cu care a vizitat Spitalul Judeţean şi maternitatea. Bănicioiu, s-a aratat multumit de investiţiile făcute în Spitalul Judetean, făcute în ultimii ani la unităţile spitaliceşti din Brăila. De altfel, ministrul Bănicioiu a subliniat că Brăila este în top, având în vedere amploarea investiţiilor. Ministrul Sănătăţii a arătat că în fiecare oraş este nevoie de implicarea autorităţilor locale, astfel încât spitalele să fie modernizate.


Bănicioiu, a declarat că ţinând cont de investiţiile făcute în sistemul sanitar din Brăila, ia în calcul să înfiinţeze  un centru de radioterapie. Mai ales că la Brăila, autorităţile au  demarat deja lucrările şi există protecţia destinată aparatelor de radioterapie. Amenajarea unui centru de radioterapie presupune asigurarea unor camere de protecţie care să nu permită trecerea radiaţiilor. Ţinând cont lucrările sunt aproape de final, Brăila are şanse mari să se numere printre primele centre de radioterapie care vor exista în România. Ministrul a recunoscut că ţara noastră are o problemă mare în ceea ce priveşte asigurarea unor astfel de centre şi în asigurarea tratamentului, bolnavilor de cancer.

        

Spitalul Judeţean Brăila a intrat într-un amplu proiect de modernizare. Au fost investite milioane de euro pentru achiziţionarea de aparatură de ultimă generaţie pentru mai multe secţii dar şi pentru construirea unui sediu modern în care funcţioneayă secţia Boli Infecţioase. Iar în 2011 a fost inaugurat Centrul pentru tratamentul complet al glaucomului în cadrul Secţiei Oftalmologie a Spitalului, o investiţie care a depăşit 200.000 de euro.

 

 Etichete: Braila |  centru |  investitii |  ministru |  multumit |  radioterapie |  Spital
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU