16h 06' ACTUALITATE Braila
Vineri, 08 august 2014

Bunea Stancu şi complicii au ajuns în arest

Anda Georgescu alte articole de Anda Georgescu
0 voturi 3609 vizualizari 0 comentarii andageorgescu@sansanews.ro
UPDATE [16:06] 08 AUG 2014 › Avocaţi cu greutate pentru Gheorghe Bunea Stancu

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, are doi apărători cu renume, în ancheta DNA. Este vorba despre avocatul Gigel Potrivitu, fost procuror cu un palmares impresionant de cauze penale soluţionate favorabil, şi despre Ion Popa, decan al Baroului de Avocaţi Galaţi. 

UPDATE [15:59] 08 AUG 2014 ›
Uite lista inculpaţilor din dosarul afacerilor lui Gheorghe Bunea Stancu cu Consiliul Judeţean!

Vicepreşedintele CJ, Florin Mija, - abuz în serviciu în formă continuată;

Şeful Serviciului Achiziţii din CJ, Nicolae Moisiu- abuz în serviciu în formă continuată;

Pe lista procurorilor DNA mai alţi 5 funcţionari din Consiliul Judeţean Brăila. Georgel Ghenea, Jenica Dumitraşcu, Vasile Puia, Ionică Popescu și Ionel Puşcă, membri în comisiile de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de achiziții publice.

Şi doi parteneri de afaceri ai lui Bunea Stancu, sunt anchetaţi de DNA. Este vorba despre adminsitratorul SC Tancrad SRL, Cristian Cătălin Stăncic şi administratorul de la Concivia Brăila, Vasile Soare, acuzaţi de instigare la abuz în serviciu în formă continuată.

Camelia Bratu, Cornel Grigore şi Gheorghe Ciudatu, diriginţi de şantier, sunt inculpaţi pentru infracţiunea de abuz în serviciu. Concret, în calitate de diriginţi de şantier, au aprobat avize de plată, în septembrie 2009, făcând posibilă plata lucrărilor, deşi procesele verbale de recepţie nu existau la dosar sau au fost încheiat în cursul anului 2010.Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Galaţi. Baronul de Brăila a fost audiat ieri în dosarul în care este cercetat pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, fiind vizate licitaţii pentru contracte pe bani publici, iar în jurul orei 3.00, pe numele său a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.


Alături de Gheoghe Bunea Stancu au mai fost reţinuţi şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Florin Mija, şi şeful Serviciului Achiziţii din cadrul Consiliului, Nicolae Ghiocel Moisiu, ambii acuzaţi de abuz în serviciu în formă continuată.  Dacă în timpul audierilor, cei doi funcţionari publici, membri în comisiile de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţii publice, au răspuns întrebărilor procurorilor, Gheoghe Bunea Stancu nu a vrut să răspund niciunei întrebări.


Procurorii DNA au mai dispus începerea urmăririi penale faţă de alte 10 persoane, între care funcţionari publici, administratori ai unor societăţi comerciale, sau diriginţi de şantier.


Reamintim, Gheorghe Bunea Stancu este urmărit penal într-un nou dosar care vizează atribuirea ilegală a unor contracte cu statul. Vizate în acest caz ar fi 5 contracte de dotare a unor spitale şi de execuţie a unor lucrări pe drumurile din judeţ, încheiate în perioada 2009-2011.    


Şeful administraţiei judeţene Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Florin Mija, dar şi şeful Serviciului Achiziţii din cadrul Consiliului, Nicolae Ghiocel Moisiu, urmează să fie prezentaţi, vineri, Tribunalului Galaţi, cu propunere de arestare preventivă.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU