19 [MAI 14] ACTUALITATE Braila
Luni, 19 mai 2014

Brăila este în alertă. Vine viitura pe Dunăre!

Simona Potîrniche alte articole de Simona Potîrniche
1 vot 1263 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
Brăila este în alertă.

Autorităţile judeţului Brăila sunt în alertă din cauza viiturii prognozate pe Dunăre. Debitul Dunării va atinge un nivel maxim de 15-16 mii de metri cubi pe secundă pe 25 mai când vârful de viitură este prognozat să ajungă la Brăila.


Autorităţile spun ca nu există riscul de revărsare a apei peste diguri, dar va fi un test de rezistenţă pentru aceste amenajări hidrotehnice.  Potrivit hidrologilor, viitura nu este atât de puternică încat să se reverse peste maluri sau să pună în pericol localităţile brăilene aflate de-a lungul Dunării. Apele vor ramane la acest nivel, foarte crescut, timp de patru sau cinci săptamâni şi există riscul ca pe unele porţiuni digurile să fie erodate de forţa curenţilor.


Ultima verificare a amenajărilor hidrotehnice de pe Dunăre pe sectorul din Brăila a avut loc în toamna trecută când o comisie formată din reprezentanţii Ministerului Apelor, Pădurilor şi Pisciculturii Administraţiei Naţionale Apele Române Prefecturii şi ISU Brăila a concluzionat că digurile se prezintă corespunzător şi sunt pregătite să facă faţă unor viituri.


Dunărea pe sectorul care traversează judeţul Brăila se află sub cod galben de inundaţii, începând de ieri dimineaţă până pe data de 26 mai.


Reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Brăila spun că situaţia este sub control şi sunt pregătiţi să intervină dacă vor apărea probleme.

 

 Etichete: Braila |  cod galben |  viitura |  Dunare
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU