11 [SEP 19] ACTUALITATE
Miercuri, 11 septembrie 2019

Atenție, se lucrează! Podul Marghiloman, în reparații VIDEO

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2861 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
Atenție, se lucrează ! Podul Marghiloman, în reparații VIDEO


Lucrările la podul Marghiloman, din municipiul Buzău, care s-a prăbușit în urmă cu două luni și jumătate, au fost, în sfârșit demarate.                
Primele utilaje au fost aduse pe șantier sâmbătă seara iar muncitorii au început efectiv treaba luni dimineață. În prezent, se lucrează cu două echipa: una dintre ele decopertează șoseaua, lucrare ce trebuie finalizată până deseară, în timp ce cea de-a doua echipă îndepărtează balustrada metalică a podului care trebuie refăcut. Odată cu demararea lucrărilor, și șoferii care obișnuiesc să circule pe drumul ce trece de sub podul de la Marghiloman vor avea de suferit pentru că vor fi impuse restricții. Primele măsuri vor fi dispuse mâine seară când muncitorii vor face lucrări fix deasupra șoselei. Astfel, începând cu ora 18.00, traficul va fi restricționat, pentru circa 3 ore, după estimează constructorul.     Chiar dacă traficul va fi afectat, transportul în comun nu va avea de suferit, dau asigurări autoritățile locale.
Lucrările la podul de la Marghiloman sunt susținute din bugetul local, urmând ca cea mai mare parte a banilor necesari consolidării podului să vină însă de la Guvern. Până acum, deși au trecut două luni și jumătate de la incidentul care putea avea urmări dramatice, proiectul prin care autoritățile buzoiene cereau ajutor de urgență pentru refacerea podului prăbușit  nu a ajuns în atenția Executivului.     
În luna iunie a acestui an, o bucată de 8-10 metri din podul Marghiloman, care supratraversează o şosea din municipiul Buzău, s-a prăbuşit.
Porţiunea destinată circulaţiei pietonale s-a desprins pur şi simplu şi a căzut pe breteaua care duce spre Brăila. Din fericire, în zonă nu se aflau pietoni sau maşini, nefiind înregistrate victime.
Podul de la Marghiloman a fost dat în folosință în urmă cu 48 de ani. Obiectivul  a fost construit în 1970, are 54 de metri lungime şi 10 metri lăţime şi deservea circulaţia auto şi pietonală. De când a fost construit nu a trecut prin nici o lucrare amplă de reabilitare, ci doar prin mici reparaţii şi lucrări de întreţinere.

Etichete: Atenție |  lucrează |  Marghiloman |  Podul |  reparații |  VIDEO
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU