BREAKING NEWS
01 [APR 20] ACTUALITATE
Miercuri, 01 aprilie 2020

Anunţ de ultimă oră al Ministerului Educaţiei cu privire la reluarea cursurilor. Începe sau nu şcoala pe 6 aprilie?

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2800 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro


Mare atenție, părinți! Informați- vă doar din surse oficiale și nu dați crezare tuturor zvonurilor care apar zilele acestea în mediul on line. Structura anului școlar 2019 2020 nu a fost modificată iar școlile rămân în continuare închise, anunță Ministerul Educației.

Reacția oficialilor Ministerului Educației vine după ce, astăzi, în spaţiul public a apărut un document care imită un ordin de ministru şi care se referă atât la reluarea cursurilor în unităţile de învăţământ cât și la faptul că structura anului şcolar 2019/2020  ar fi fost modificată. Acel document este un fals, anunță ministerul de resort. Oficialii ministerului atenționează că documentul este fals, iar școlile rămân, în continuare închise. Mai mult,  oficialii ministerului vor face denunţ penal pentru a fi identificate persoanele care au distribuit aceste informații false, care au rolul de a genera confuzii. Purtător de cuvânt al Ministerului Educației, Cristian Tănase:

"Vă informăm că informaţiile şi documentul puse în circulaţie astăzi, 1 aprilie, în spaţiul public, potrivit cărora structura anului şcolar 2019-2020 a fost modificată, sunt false! Vă rugăm să vă informaţi doar din surse oficiale şi vă asigurăm că Ministerul Educaţiei şi Cercetării va informa în mod oficial în legătură cu deciziile ce urmează a fi luate", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de MEC.
Conform sursei citate, aceste decizii depind de evoluţia pandemiei generate de coronavirus/COVID-19.
"Ministerul Educaţiei şi Cercetării va formula denunţ penal pentru ca organele abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate de distribuirea în spaţiul public a unor înscrisuri false care au rolul de a genera confuzii. Ministerul Educaţiei şi Cercetării se delimitează categoric de acţiunile acestor persoane şi de conţinutul fals al documentului: documentul vehiculat în spaţiul public nu este emis de Ministerul Educaţiei şi Cercetării", mai scrie în comunicat.
În documentul la care se face referire, redactat în mod similar unui ordin de ministru, se arată că din 6 aprilie s-ar relua cursurile şcolare, fiind prezentate şi măsuri pentru respectarea distanţării sociale în clase.Etichete: Anunţ |  aprilie |  Începe |  cursurilor |  Educaţiei |  Ministerului |  privire |  reluarea |  ultimă |  şcoala
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU