16h 36' ACTUALITATE Buzau
Vineri, 13 martie 2020

UPDATE Alertă maximă la București. Un liberal, confirmat cu COVID 19. Romanescu, autoizolat la domiciliu

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 2837 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro
UPDATE [16:36] 13 MAR 2020 ›
Liderul P.N.L. Buzău, deputatul Cristi Romanescu, cel care va candida din partea organizaţiei judeţene liberale pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, începe precampania pentru locale cu o pauză.
Romanescu s-a autoizolat, vineri la prînz, la domiciliul său din Buzău, aspect confirmat telefonic pentru sansanews.ro chiar de către parlamentarul buzoian.
Deputatul a explicat că, din păcate, a fost şi el prezent la sediul Biroului Permanent Naţional al P.N.L., în calitate de şef de filială judeţeană la care a fost şi senatorul de Constanţa, Vergil Chiţac, confirmat cu COVID-19, alături de fiul, soţia şi asistentul personal depistaţi, şi ei, pozitiv.  
 

Este alertă maxima la București! Noul coronavirus care lovește zilnic în întreaga țară, a fost confirmat la un membru al partidului de guevrnământ. Senatorul PNL  Virgil Chiţac, care face parte din forul de conducere al PNL, și a fost depistat pozitiv cu  COVID19. În aceste condiții, membrii Guvernului intră în autoizolare.Cum senatorul a participat la reuniunea Biroului Politic al PNL, toţi membrii conducerii partidului se vor izola la domiciliu. De asemenea,  toţi senatorii din grupul PNL au obligaţia să se izoleze la fel și membrii Guvernului, inclusiv prim ministrul.

Senatorul constănţean Vergil Chiţac şi soţia acestuia au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus. La fel şi asistentul personal al senatorului precum şi fiul acestuia. Toţi cei patru, aflaţi în izolare la domiciliu, vor fi transportaţi la Spitalul judeţean Constanţa. Zilele acestea, însă, senatorul de Constanța a participat la ședințele PNL și la alte reuniuni din București. Astăzi, senatorul a fost confirmat pozitiv cu COVID19. Anunțul a fost făcut de către premierul interimar Ludovic Orban , cel care a luat contact cu Virgil Chiţac.

”Având în vedere că senatorul Vergil Chiţac a participat la reuniunea Biroului Politic, toţi membrii Biroului Politic se vor izola la domiciliu. Toţi senatorii din grupul senatorial au obligaţia să se izoleze. Nu aşteptăm ancheta epidemiologică, atât timp cât există riscul”, a declarat Orban.

El a spus că toţi miniştrii şi membri de partid prezenţi vineri la şedinţa conducerii liberale vor fi testaţi.

”Vom fi la dispoziţia medicilor, pentru a se face ancheta cu toate persoanele cu care am intrat în contact. Eu, ca premier interimar, mă voi izola la Vila Lac, de unde voi lua toate deciziile. Miniştrii vom vedea unde se vor izola, până la sosirea rezultatelor. Le-am recomandat să nu aibă niciun contact cu niciun angajat”, a precizat Orban, care a dat asigurări că miniştrii îşi vor exercita toate atribuţiile.

 

Premierul a anunțat că a cerut de urgență ca echipe DSP să fie trimise la Palatul Victoria pentru a-I testa  pe membrii Guvernului dar și pe jurnaliștii care au participat la conferințele de presă și ședințele de zilele acestea. Deocamdată, atât premierul cât și miniștrii și senatorii PNL din grupul senatorial se vor izola. Urmează să fie testați de urgență inclusiv membrii Biroului Politic.

 

Între timp, Secretariatul General al Camerei Deputatilor a cerut testarea pentru toti parlamentarii iar sala de plen a fost dezinfectata.

 În urma confirmării liberalului Chițac  cu coronavirus, Ludovic Orban a anuntat ca nu mai merge astăzi  la Cotroceni la consultarile pentru formarea guvernului, chiar dacă s-a întțlnit si marti si miercuri cu presedintele Klaus Iohannis. Ulterior, seful statului a anuntat ca nu mai tine consultarile fata in fata, ci prin teleconferinta. Pe de altă parte,ieri Ludovic Orban a prezidat o sedinta a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, unde au participat toti liderii si decidentii din institutiile cu atributii in gestionarea crizei coronavirusului.  Astfel, o anchetă epidemiologică va trebui demarată la nivelul întregului Senat în special dar și la nivelul Parlamentului pentru a fi depistați eventualii suspecți.

Senatorul PNL de Constanța, Vergil Chițac, primul parlamentar confirmat cu coronavirus, a intrat însă în contact cu sute de persoane în ultima perioadă. În perioada 17-19 februarie a participat la Bruxelles la Reuniunea Parlamentară a Alianței Nord Atlantice. De asemenea, pe 8 martie a fost present la o întâlnire a femeilor musulmane din întreg județul Constanța, o întâlnire unde au ajuns circa 400 de persoane. Iar luni a fost prezent în Parlamentul României deși, se pare că avea simptome de infecție cu coronavirus. Așa că situația ar putea lua o amploare neasteptata.

 

 

 

 

 

 Etichete: Alertă |  București |  confirmat |  COVID |  liberal |  maximă |  neașteptate |  Urmările
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU