BREAKING NEWS
22 [MAI 20] ACTUALITATE
Vineri, 22 mai 2020

Adolescentă de 16 ani, fiica unui cadru medical de la ORL, confirmată cu coronavirus. Buzăul a ajuns la 153 de infectați

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1297 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro


Buzăul numără 153 de cazuri de coronavirus. Alte două îmbolnăviri sunt raportate vineri de autorități.  Însă sunt și vești bune.  Personalul medical din secțiile Terapie Intensivă și Chirurgie din Spitalul Județean este negativ la coronavirus. 


Ultimele date raportate de autoritățile buzoiene indică două noi îmbolnăviri de COVID 19 în rândul buzoienilor. Este vorba despre o adolescentă de 16 ani, fiica unui cadru medical din secția ORL a Spitalului Județean Buzău și despre un bărbat de 55 de ani din municipiu, a cărui îmbolnăvire nu se leagă de nici un caz anterior. Bărbatul a început să se simt rău și a mers la spital unde a fost izolat la Pneumoftiziologie până la venirea rezultatului care a arătat că este pozitiv. Ulterior, buzoianul dar și adolescenta de 16 au fost transportați la spitalului suport din Râmnicu Sărat. Cu cele două cazuri, Buzăul ajunge la un total de 153 de bolnavi de COVID 19. 

Pe de altă parte, nici un cadru medical de la Spitalul Județean Buzău, acolo unde 16 angajați sunt pozitivi, nu a mai fost descoperit infectat. Au fost testate în ultimele 26 de cadre medicale de la Terapie Intensivă și de la Chirurgie, iar toate testele sunt negative.  Pentru a ține în frâu coronavirusul și a nu ajunge la un blocaj urmare a îmbolnăvirilor cadrelor medicale, autoritățile de sănătate publică au decis testarea în masă, periodică, a cadrelor medicale din Spitalul Județean.  


În altă ordine de idei,  la Buzău  crește numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu. Este vorba pe de o parte de contacții cazurilor confirmate, pe de altă parte de buzoienii care se întorc acasă din străinătate, după ce au aflat schimbarea regulilor  și posibilitatea de a rămâne 14 zile în izolare la domiciliu, nu în carantină instituționalizat. 


La acest moment, la Buzău sunt în izolare la domiciliu aproape 1100 de persoane, din care circa 800 sunt cetățeni veniți în ultima săptămână de peste granițe. Etichete: Adolescentă |  ajuns |  Buzăul |  cadru |  confirmată |  coronavirus |  fiica |  infectați |  medical
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU