24 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Luni, 24 februarie 2020

VIDEO 7 buzoieni veniți din Italia, izolați la domiciliu de teama coronavirusului

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 3172 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro


Crește de la o oră la alta numărul persoanelor venite din Italia care cer sprijinul autorităților și solicită să fie consultate și să fie luate în evidențele epidemiologilor. 

În acest moment, la Galați sunt  4 persoane internate în centrul pentru carantinare din județ și  alte 19  persoane sunt izolate  la domiciliu după ce s-au întors recent din Italia. În cazul celor 4 este vorba despre persoane care s-au întors în țară din zone în care se semnalează cazuri de infectare cu coronavirus, în timp ce ceilalți 19 gălățeni au revenit din alte zone ale Italiei, neafectate în acest moment de epidemie. 

Și la Buzău șapte persoane sunt în carantină la domiciliu. Deși niciunul dintre ei nu a fost prezent în regiuni în care s-au semnalat cazuri de coronavirus, totuși toți 7 vor sta timp de 14 zile izolați, la domiciliu, pentru a fi sigură că nu prezintă temutul virus. 

Buzoienii, din diverse localități ale județului, s-au întors în țară în ultimele 3 zile. Cu toții au fost contactați de medici și sfătuiți să stea izolați la domiciliu. Deși niciunul nu prezintă semne de boală, carantina este necesară pentru a fi exclus orice risc. 

” Un domn din comuna Lopătari, care a sosit în februarie din regiunea Camucia. a fost contactat de medicul epidemiolog al Direcției de Sănătate Publică, i s-a recomandat să stea izolat la domiciliu 14 zile, de asemenea a fost contactat medicul de familie, care ține permanent legătura cu dumnealui și cu medicul epidemiolog al instituției noastre. Mai este o familie din Poșta Câlnău, care a sosit tot în data de 23 februarie, din Piacenza, ambii vor fi izolați la domiciliu pe perioada de 14 zile, de asemenea medicul de familie a fost contactat și îi are în monitorizare”, a explicat  directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu. 

Monitorizat de medicii epidemiologi este și un buzoian care muncește în Italia și a revenit acasă, la Buzău, în urmă cu o săptămână. Nici el nu prezintă simptome specifice infectării cu coronavirus.

” Încă o doamnă, care a sosit vineri pe aeroport fără a completa niciun chestionar a fost și dumneaei în municipiul Buzău și a fost izolată la domiciliu. A sosit în data de 17 în țară, este monitorizată de medicul de familie. De asemeni, este vorba de încă o doamnă, care a venit în data de 23 din Italia, dumneaei a precizat că lucrează în Anglia și este izolată la domiciliu 14 zile. ”, a mai declarat Ungureanu. 


Tot la Buzău, dar în centrul de carantinare din Beceni se află încă din noaptea de duminică spre luni  o femeie de 52 de ani care s-a întors dintr-o localitate din Italia aflată în carantină. Mai mult, ea ar fi intrat în contact cu o româncă ce a rămas în Peninsulă și care între timp a început să manifeste simptome de boală. Buzoianca nu prezintă niciun semn de boală, starea ei este bună, dar nu va părăsi centrul de carantinare înainte de cele 14 zile de carantină. Între timp, probele prelevate de la buzoiancă au fost trimise la București pentru analize de laborator. În cel mult două zile ar trebui să vină rezultatele iar dacă vor fi pozitive, buzoianca va fi transferată la Institutul Matei Balș din Capitală.Etichete: buzoieni |  coronavirusului |  domiciliu |  Italia |  izolați |  teama |  veniți
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU