BREAKING NEWS
04 [MAI 20] ACTUALITATE
Luni, 04 mai 2020

10 mii de măști de protecție, împărțite în cartierul Poștă

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2802 vizualizari 0 comentarii

E carantină totală în cartierul buzoian Poștă, transformat în focar de coronavirus, după confirmarea cu COVID-19 a 20 de persoane. Timp de două săptămâni, în acest cartier vor fi reguli clare, pentru a putea ține în frâu coronavirusul. Echipaje numeroase de polițiști, polițiști locali și jandarmi, sunt mobilizate în zonă pentru a se asigura că oamenii respectă carantina.   


Luni dimineață, Comitetul Local pentru situații de urgență Buzău a luat o serie de măsuri, în contextul în care avem primul focar de coronavirus în oraș, în cartierul Poștă. Autoritățile locale au aprobat achiziționarea si distribuirea a 10 mii de măști pentru persoanele care se deplasează în spații publice din zona carantinată. 2500 au ajuns deja la oameni, restul vor fi împărțite în următoarele 2 zile. De asemenea, a fost aprobată montarea de lavoare mobile, cu apă și săpun, dispensere cu dezinfectant și covorașe impregnate cu dezinfectant, în toate zonele de acces și la magazinele alimentare din zona carantinată. Străzile, trotuarele și parcările precum și scările blocurilor, situate în perimetrul carantinat vor fi dezinfectate zilnic.  În plus, a fost aprobată înființarea unei linii telefonice dedicate cetățenilor din zona carantinată.


Clădirea policlinicii Nicolae Titulescu, acolo unde a ajuns inițial pacientul 0, de la care a pornit focarul de coronavirus, va fi dezinfectată. Vor fi igienizate spațiile comune interioare si exterioare, de asemenea aici vor fi montate de dozatoare și covorașe cu dezinfectant la intrările în policlinică.Etichete: împărțite |  cartierul |  măști |  Poștă |  protecție
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU